2016. ápr 12.

Nézzünk fel Budapest nevezetességeire!

írta: KNB
Nézzünk fel Budapest nevezetességeire!

A #FelAFejjel Budapest Projekt

Egy különleges kalandra invitálja a Budapesten sétálókat a „Fel a fejjel Budapest” elnevezésű társadalmi és építészeti projekt, amely egyedi módon hívja fel a figyelmet Budapest nevezetességeire.

felafejjelbudapest-jarda-graffiti.jpgA tavaszi fesztivállal egy időben kezdődött program célja, hogy egy kicsit pillantsunk fel szemmagasságunktól fentebbre is, ha a budapesti utcákon járunk. Ugyanis többen is vannak, akik nap, mint nap rendkívüli alkotások előtt sétálnak el és még csak azt sem tudják milyen épület mellett mentek el. Pláne, ha még közben a mobiltelefonjukat is nyomkodták.


Olyan, mint egy óriási múzeum, ami „állandó” kiállítást kínál az itt élőknek és az ide látogató turistáknak. Használjuk ki az alkalmat, ha arra járunk, ugyanis csak körülbelül 1-2 hétig láthatóak az aszfaltokra fújt különleges graffitik, melyeknek célja, hogy figyelmeztessenek minket arra, hogy álljunk meg egy pillanatra és emeljük fel a fejünket.


Ezekből – az egyébként környezetkímélő anyagból készült – feliratokból megtudhatjuk, ki tervezte a házat, mikor épült fel és melyik korstílust képviseli. 


Az információkat stencilek és nagynyomású vízsugarak segítségével rögzítik a járdán. Mint, ahogy ez az alábbi képekből is látható.

felafejjelbudapest-graffiti-keszites.jpgfelafejjelbudapest-graffiti-keszites-2.jpg

 

 

 

 

 

 

Hol találjuk ezeket a különleges pontokat?

Húsz belvárosi szecessziós épület előtt találhatjuk meg a figyelmeztetőket, melyek:

 

 forrás: welovebudapest.com

Turn-OnBlog

KNB

 

Szólj hozzá

Kultúra